Over ons

Ontstaan RouwRam

Rouwram is een relatief jong bedrijf met veel ervaring van het organiseren van zogenaamde Ride Outs.
In 2021 heeft een kleine groep liefhebbers de Dodge Ram Ride Out Ned gemeend een initiatief te moeten starten om hun passie met anderen te kunnen delen.
Deze Ride Outs werden en worden nog steeds georganiseerd, voor veelal kinderen met beperking en- /of kinderen met een korte levensverwachting.

In een vrij jong stadium van het bestaan hiervan kwam een aanvraag voor begeleiding van een rouwstoet. Hierna werd  het idee gevat hier vorm aan te geven.

Onze Ram

Over het uiterlijk en constructie van de Rouwram is lang nagedacht. Collega’s maken meestal gebruik van de binnenzijde van de achterbak van hun pickup, wat op zich praktisch is maar volgens onze visie, afbreuk doet aan “de laatste eer”.
We hebben in dit geval gekozen om de opbouw middels een zogenaamde rollbar bovenop de achterzijde te plaatsen, zodat de overledene wordt verheven en de kist duidelijk in het zicht is.
Door deze constructie kunnen bloemen en kransen onder de kist worden geplaatst. Zo staat de kist op een bed van bloemen.

Aangezien de Rouwram een vijf zits pickup is, bestaat desgewenst de mogelijkheid voor  nabestaande om plaatst te nemen in de auto.

Wat deed het met ons en de betrokkenen

nmiddels een jaar verder werd er wederom een beroep gedaan op de begeleiding van een rouwstoet.
Niet enkel het contact met de nabestaande van deze tweede maar ook de eerste keer, is tot op de dag van vandaag via persoonlijk contact gebleven.
Woorden zoals intens en onvergetelijk zijn de drijfveer om nabestaanden een memorabele dag te bezorgen.

Voor iedereen beschikbaar

Wij zijn niet verbonden aan een uitvaartonderneming. Dat betekent dat wij beschikbaar zijn voor alle uitvaartondernemers.
Wilt u uw eigen uitvaart of de uitvaart van een dierbare liever zelf regelen? Ook dan kunt u bij ons terecht voor het rouwvervoer. Voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden kunt u ons bellen op telefoonnummer: 06-57377756

U vindt tevens de contactmogelijkheden hier en onder iedere pagina staat het e-mailadres en telefoonnummer vermeld.

Wens op maat

Rouwram heeft in haar opzet gekozen om, in tegenstelling tot andere vervoerders niet te kiezen voor een uitgebreid wagenpark.

Onze Ram is vaak de keuze van de overledene die zelf affiniteit had met de Dodge Ram of liefhebber was van Amerikaanse auto’s in het algemeen en zoals eerder  vermeld, hun “Way of life”
Ook wordt de wens van kinderen om te kiezen voor een Dodge Ram vaker aangegeven en kan hier in worden voorzien.